Румен Радев е отправил покани  към американския президент Доналд Тръмп

...
Румен Радев е отправил покани  към американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Радев поканил Тръмп на посещение в България

Румен Радев е отправил покани  към американския президент Доналд Тръмп и към вицепрезидента Майк Пенс да посетят България, стана ясно от негово изказване пред публицисти в Ню Йорк, където той взе участие в  72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

" Очаквам в техния претрупан график да се откри време за такова посещаване ", уточни президентът, представен от Българска телеграфна агенция. 

Стратегическото партньорство на страната ни със Съединени американски щати е било доказано по време на приема, който Доналд Тръмп  даде за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации. Радев и брачната половинка му Деси бяха измежду гостите на приема и даже се снимаха с първата двойка на Америка.

Българският президент е разговарял и с министър-председателя на Холандия Марк Рюте за провеждането на правосъдната промяна в България и устрема на страната ни за присъединение към Шенгенското пространство.

Холандия възрази остро на апела на Юнкер в речта му при откриването на есенния политически сезон на Европарламента България и Румъния да бъдат признати час по-скоро в Шенген.

По време на диалозите си с Радев холандският министър-председател е изискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна интервенция в изборния развой и вътрешните работи на страната. " По време на служебното държавно управление бяха подхванати редица сполучливи ограничения в тази тенденция ", напомни Румен Радев и акцентира, че България чака в скоро време посещаване на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

Държавният глава е направил дружно с ръководителя на Световната банка Джим Йон Ким обзор на 25-годишното съдействие на страната ни с финансовата институция и какви са вероятностите за неговото развиване. По думите на президента, България чака не разпределяне на заеми и финансова помощ, а експертиза и разбор за това, какъв път да избере страната ни, тъй че да реализира доста по-интензивно икономическо и обществено развиване.

В рамките на работното си посещаване в Съединени американски щати, президентът Румен Радев взе участие в Глобалния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг, с който замени отзиви по политически и финансови въпроси. По-късно българският държавен глава взе присъединяване и в интернационална конференция " Предотвратяване на потреблението на интернет за терористични цели ", проведена от президента на Франция Еманюел Макрон и министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР